Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Denizyıldızı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu kek üzerinde elma suyu ile çırpılan krem şanti ve jel ile hazırlanan tarif.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Denizyıldızı

Pandispanya:

1,5 su bardağı Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta (orta boy)
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı elma suyu (buzdolabında soğutulmuş)

Jel:

1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su

Süslemek için:

40 g bitter çikolata

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya unu yumurta, kakao, su ve sıvı yağ ile 5 dakika çırpın. Kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Krem şantiyi soğuk elma suyu ile 2-3 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın, yemek kaşığının tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun ve buzdolabına alın.

Jeli hazırlamak için 2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika soğutup krem şantinin üzerine, yüzeyi bozmamak için önce kaşık kaşık, sonra tamamını dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine yıldızlar çizin ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin.

Pastayı hazırladığınız yıldız çikolatalar ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.