Flag

Denizyıldızı

Yaklaşık 12 dilim
Orta
220 dk.
Kakaolu kek üzerinde elma suyu ile çırpılan krem şanti ve jel ile hazırlanan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre, pandispanyayı çırparken 1 çay kaşığı tarçın ekleyebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1,5 su bardağıDr. Oetker Pandispanya Un
2yumurta
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığısıvı yağ
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıelma suyu (buzdolabında soğutulmuş)
Jel
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
Süslemek için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya unu yumurta, kakao, su ve sıvı yağ ile 5 dakika çırpın. Kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Krem şantiyi soğuk elma suyu ile 3-4 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın, yemek kaşığının tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun ve buzdolabına alın.


Jeli hazırlamak için 2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika soğutup krem şantinin üzerine, yüzeyi bozmamak için önce kaşık kaşık, sonra tamamını dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine yıldızlar çizin ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin.


Pastayı hazırladığınız yıldız çikolatalar ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
  • Arzuya göre, pandispanyayı çırparken 1 çay kaşığı tarçın ekleyebilirsiniz.