Flag

Dereotlu Mısır Ekmeği

Yaklaşık 14 - 16 dilim
Kolay
60 dk.
Mısır unu ile hazırlanan pratik bir glutensiz dereotlu ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağızeytinyağı
2 su bardağısüt
3 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
1 demetince doğranmış dereotu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, tuz ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine zeytinyağı ve sütü ekleyip kısa bir süre çırpın. Mısır unu ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Dereotunu ilave edip yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.