Flag

Derin Sular

Yaklaşık 12 porsiyon
Orta
150 dk.
Puding dolgulu kek okyanusun dibini oluşturuyor, kivi-yeşil elmalı jeller de çılgın dalgaları, köpekbalıkları da tarifi tamamlıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)
Dikdörtgen kalıp (24x32 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağısüt
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
80 gbeyaz çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
1

Ön hazırlık

24x32 cm boyutlarındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri bir kapta mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve yayın. Üzerine 1 çay bardağı bademi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Kakaolu pudingi 3,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp yarım 2-3 yemek kaşığı iri kırılmış bademi ilave edin, arada karıştırarak 15 dakika soğutun.


Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Alt katını tekrar kalıbın içine alın, üzerine pudingi yayın ve ikinci katı kapatın.

4

Jelin hazırlanışı

Jeli 2,5 su bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. 20x30 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Donmuş olan jeli küçük küpler şeklinde kesin, dalga şekli oluşturmak için bu küpleri kekin üzerine sıralayın.

5

Süsleme ve servis

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine erimiş çikolatayı köpek balığı yüzgeçleri şeklinde yayın. Buzdolabında donması için bekletin. Donmuş olan köpek balığı yüzgeçlerini jellerin üzerine batırın. Dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.