Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dondurmalı İrmik Helvası

Ilık irmik helvası içinde servis edilen dondurma.

5 porsiyon

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dondurmalı İrmik Helvası

İrmik helvası:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağı su
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Dolgu:

5 top vanilyalı dondurma

preparation

Hazırlanışı

1

İrmik helvasının hazırlanışı

Su ve sıvı yağı bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 20-25 dakika dinlendirin.

2

Şekillendirme ve dolgu

İrmik helvasını küçük kaselere doldurun, ortalarını kaşığın tersi ile çukurlaştırıp birer top dondurma koyun ve dondurmanın üzerine de bir miktar irmik helvası koyup servis tabağına ters çevirip kaseyi çıkarın. Bekletmeden servis yapın.