Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dondurmalı Pasta

Çikolatalı dondurma ile hazırlanan lezzetli bir pasta.

yaklaşık 15 - 20 kişilik

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dondurmalı Pasta

1. Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
1 portakal kabuğu rendesi

2. Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

500 g çikolatalı dondurma
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 adet dondurma külahı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıplara yükseklik yapmak için 15x57 cm ve 15x70 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Kalıpların tabanlarını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Uzun olan pişirme kağıdını büyük kalıbın, kısa olanı da küçük kalıbın iç kısmına, kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Dondurmadan top şeklinde bir parça alın, küllahın üzerine yerleştirip buzdolabının dondurucu bölümünde bekletin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Süre sonunda portakal kabuklarını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. 22 cm çapındaki kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 Dakika

Süre sonunda fırından alıp kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. İkinci pandispanyayıda aynı şekilde, limon kabuğu rendesi ilave ederek hazırlayın, 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarıp tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Krem şantileri soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzeri için 5 yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiye 1 çay bardağı çikolata parçaları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Büyük pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine krem şanti yayın, çikolatalı dondurmadan 6 adet ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp krem şantinin üzerine bastırarak yerleştirin. Fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar krem şanti yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek hazırladığınız pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine krem şanti yayın, 4 top dondurma yapın ve bastırarak yerleştirin. Pandispanya koyun, tekrar krem şanti yayın ve 4 top dondurma yerleştirin. Son pandispanyayı da en üste koyun. Ayırdığınız krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve şekilli olarak sıkarak pastayı süsleyin. Kalan çikolata parçalarını pastanın açık kremalı kenarlarına batırın. Buzdolabına alın.

4

Süsleme ve servis

Servisten önce glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarın ve kenarından kesin. Pişirme kağıdı üzerine akmış eriyen dondurma şeklinde yayın. Bir kaç dakika donması için bekletip pişirme kağıdından ayırın ve pastanın üzerine yerleştirin. Kalan glazürü bir kaseye boşaltın, buzlukta beklettiğiniz külahlı dondurmayı bulayın, bekletmeden ters çevirerek pastanın üzerine koyun.