Flag

Ekşi Mayalı Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
220 dk.
Ekşi mayalı sade buğday unlu ekmek yapmanın püf noktaları.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Ekmeği 11x30 cm boyutlarındaki kalıpta pişirebilirsiniz. Mayalanan hamuru yağlanmış kalıba alın, üzerini çizip 30 dakika bekletin ve belirtilen sürede pişirin.
Bu tarife özel ipuçları
2 ölçü hamur hazırlayıp Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebileceğiniz Profi serisi 15x35 cm boyutlarındaki dikdörtgen ekmek kalıbında pişirebilirsiniz. Pişirme süresini 5-10 dakika uzatın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Ekşi Maya
1 tatlı kaşığıtuz
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıılık su
2 - 3 yemek kaşığızeytinyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Ekşi Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

2

Hamurun mayalanması

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Ekmeği 11x30 cm boyutlarındaki kalıpta pişirebilirsiniz. Mayalanan hamuru yağlanmış kalıba alın, üzerini çizip 30 dakika bekletin ve belirtilen sürede pişirin.
  • 2 ölçü hamur hazırlayıp Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebileceğiniz Profi serisi 15x35 cm boyutlarındaki dikdörtgen ekmek kalıbında pişirebilirsiniz. Pişirme süresini 5-10 dakika uzatın.