Flag

Elmalı Aşure

Yaklaşık 4 - 5 kase
Orta
80 dk.
Minik elma küpleri ilaveli aşure tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Aşure için
1 poşetDr. Oetker Aşure
3,5 su bardağısu
0,5 adetelma
Süslemek için
1 su bardağıceviz
1 çay bardağısusam
1 çay bardağıfile badem
1 çay bardağıfındık kırığı
1 çay bardağıayıklanmış nar
1 tatlı kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aşure
1

Aşurenin hazırlanışı

Suyu tencereye boşaltın, üzerine aşure poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 20 dakika daha kaynatmaya devam edin.

2

Elmayı küçük küpler şeklinde doğrayın. Aşurenin kaynama süresinin sonunda ocağı kapatıp elmaları ekleyin ve karıştırın. 5 dakika soğutup kepçe ile kaselere paylaştırın.

3

Süsleme ve servis

Ceviz ve susamları ayrı fırın tepsilerine alın. 170°C'ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Aşureleri ceviz, susam, badem, fındık kırığı, nar ve tarçın ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.