Flag

Elmalı Bademli Crumble

Yaklaşık 10 dilim
Orta
120 dk.
Tarçınlı elma dolgulu bademli crumble.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
75 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
Dolgu
5 adetkırmızı elma (orta boy)
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Bademli granüller için
1 su bardağıun
1,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağıtoz şeker
75 goda sıcaklığında tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine krema, tereyağı, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini hafif unlanmış tezgahta 24x32 cm boyutlarında açın. Tarçın ve toz şekeri karıştırıp hamurların üzerine serpin. Uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Eliniz ile dilimlerin üzerlerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Kalıbın taban ve yanlarına aralarda boşluk kalmayacak şekilde sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve 1-2 mm kalınlığında dilimleyin. Toz şeker ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine kuru üzüm, badem ve tarçını ilave edin. Kaşık ile karıştırın ve 15 dakika soğumaya bırakın.

4

Bademli granüllerin hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine badem kırığı, toz şeker ve tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile karıştırarak granül haline getirin.

5

Şekillendirme ve pişirme

Elmalı karışımı kalıptaki tabanın üzerine kubbe şeklinde yayın. Üzerine bademli granülleri serpin. Yüzeyi tamamen kapatacak şekilde eliniz ile hafifçe bastırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.