Flag

Elmalı Bademli Kup

Yaklaşık 7 - 8 kup
Orta
120 dk.
Pirinç unu ve nişastalı muhallebi ile hazırlanan glutensiz kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3 adetkırmızı elma
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 adetkabuk tarçın
5 su bardağısüt
1 adetyumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
2,5 yemek kaşığıDr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 tatlı kaşığıtereyağı
1 çay bardağıkabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker, su ve kabuk tarçını ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içinden kabuk tarçını çıkartın ve soğumaya bırakın.


Süt, yumurta sarısı, şekerli vanilin, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp karıştırarak 5 dakika soğutun. Muhallebiyi, aralara hazırladığınız elmalı karışımdan ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.