Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Elmalı Bademli Kup

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pirinç unu ve nişastalı muhallebi ile hazırlanan glutensiz kup tarifi.

yaklaşık 7 - 8 kup

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Bademli Kup

3 adet kırmızı elma
½ çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı su
1 adet kabuk tarçın
5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez) (gluten içermez)
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
2 ½ yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kabuksuz badem

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

*Malzemenin gluten içermediğinden emin olunuz.

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker, su ve kabuk tarçını ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içinden kabuk tarçını çıkartın ve soğumaya bırakın.

Süt, yumurta sarısı, şekerli vanilin, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp karıştırarak 5 dakika soğutun. Muhallebiyi, aralara hazırladığınız elmalı karışımdan ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Beslenme bilgileri * Elmalı Bademli Kup

Porsiyon / Servis 100 g / ml