Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Fındıklı Kek

İki renkli kek arasına elmalı karışım yayılarak hazırlanan lezzetli bir tarif.

yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Fındıklı Kek

İç malzeme:

3 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı

Hamur:

200 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

0,5 çay bardağı fındık kırığı
2 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Elmalı karışım

Elma ve toz şekeri tencereye alın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığı kadarını üzerinde kullanmak için ayrı bir kaba alın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin ve mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru ikiye bölün. İlk yarısına 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve yayın. Üzerine elmaları yayın ve 1 çay bardağı fındık kırığını serpin. Üzerine kalan beyaz hamuru yayın. Üzerine ayırdığınız elmaları sıralayın. Fındık kırığı ve toz şekeri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 50 Dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.