Flag

Elmalı İrmik Tatlılı Tel Kadayıf

Yaklaşık 7 - 8 adet
Orta
120 dk.
Şuruplu elmalı irmik tatlısı dolgulu tel kadayıf.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
1,5 su bardağısu
1 su bardağıtoz şeker
Dolgu
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağısüt
1 adetrendelenmiş elma (orta boy)
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 su bardağısu
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Kadayıf
300 gçiğ tel kadayıf
50 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 yemek kaşığıöğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
Kalıp
7 - 8 adetısıya dayanıklı kase

Ürünü incele

1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu ve şekillendirme

Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.


Elma, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin. Kaşık ile karıştırın ve soğumaya bırakın.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kaseleri eritilmiş tereyağı ile iyice yağlayın. Çiğ tel kadayıfı bir tepsiye alın. Kalan tereyağını üzerine dökün ve elinizle alttan üste doğru karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıfları 7-8 eşit miktara bölün ve kaselerin içine koyun. Elinizle bastırarak kaselerin taban ve kenar kısımlarına yayın, üzerlerini kapatmak için kaselerin kenarlarında fazlalık bırakın. Soğuyan elmalı karışımı irmik tatlısının üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. Kaselere paylaştırıp kenardaki kadayıflar ile üzerlerini kapatın ve hafifçe bastırın. Kaseleri fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Şuruplama ve servis

Süre sonunda fırından çıkarın. 3 dakika sonra hazırladığınız şurubu eşit miktarda kaşık yardımı ile üzerlerine dökün. 5 dakika bekletin ve ılık olarak servis tabağına ters çevirin. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp tatlıların üzerine serpin. Ilık olarak veya soğuduktan sonra servis yapın.