Flag

Elmalı İrmik Tatlısı

Yaklaşık 6 porsiyon
Kolay
80 dk.
Pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Malzemeler

Dolgu
3 adetelma
0,5 çay bardağıtoz şeker
İrmik tatlısı
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
6 - 7 adetsade petit beurre bisküvi
0,5 çay bardağıöğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını ayıklayın ve rendeleyin. Toz şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. İrmik tatlısını süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, ocağı kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarısını kalıba yayın. Üzerine elmalı karışımı ve kalan irmik tatlısını döküp düzeltin.

3

Bisküvileri toz haline getirin. Ceviz, pudra şekeri ve tarçın ile karıştırın. Bu karışımı tatlının üzerine serpin.


Soğutup dilimleyerek servis yapın.