* Elmalı Kek
3 | yumurta (orta boy) |
2 ½ çay bardağı | toz şeker |
125 g | yumuşak margarin |
1 | limon kabuğu rendesi |
1 tutam | tuz |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
2 - 3 yemek kaşığı | süt |
1 tatlı kaşığı | tarçın |
2 su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 su bardağı | iri kırılmış ceviz |
3 adet | elma (orta boy) |
2 yemek kaşığı | kayısı marmeladı |
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm) |
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Yumurta ve toz şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, limon kabuğu rendesi, tuz, şekerli vanilin, süt ve tarçını ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ekleyin. İyice karıştırıp cevizleri de ekleyin kek kalıbına dökün. Elmaları soyup dörde kesin. Her bir dilimin dış kısmına bıçak yardımı ile uzunlamasına 7-8 çentik atın. Elma dilimlerini çizilmiş kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine sıralayın ve keki pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 50 dk.
Fırından çıkartıp üzerine kayısı marmeladı sürün. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
Porsiyon / Servis | 100 g / ml | |
---|---|---|
Enerji |
1Kj |
1Kj |