Flag

Elmalı Puflar

Yaklaşık 12 adet
Orta
120 dk.
Instant maya ile hazırlanan, kuru üzüm ve elma dolgulu küçük tatlı ekmekçikler...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
4,5 - 5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 geritilmiş tereyağı
2,5 çay bardağıılık süt
1limon kabuğu rendesi
İç malzeme
3 adetelma
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
1,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
25 geritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tarçın ve kuru üzümü ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 12 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Elmalı karışım içte kalacak şekilde kapatın. Elinizde yuvarlayarak kalıba aralıklı sıralayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.