Flag

Elmalı Sütlaç Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Kolay
160 dk.
Elmalı, kremalı, limon kabuklu sütlaç kup tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre üzerlerine birer top vanilyalı dondurma koyarak servis yapın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
2 adetelma
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
0.5limon kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Sütlaç
3 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
0.5limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sütlaç
1

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Toz şeker, su ve limon kabuğu rendesini ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Süt, krema ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara elmalı karışımdan koyarak kuplara doldurun.


Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre üzerlerine birer top vanilyalı dondurma koyarak servis yapın.