Flag

Elmalı Tarçınlı Krep

8 adet
Orta
50 dk.
Elma, ceviz ve tarçınla doldurduğunuz krepleri pudra şekeri ile servis ediliyor..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1yumurta
3 su bardağısüt
1 tutamtuz
1 tutamtoz şeker
1,5 su bardağıun
Pişirmek için
sıvı yağ
Dolgu
5 adetelma
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
1,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Krebin hazırlanışı

Yumurta, süt, tuz ve toz şekeri karıştırma kabına alın. El çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüz akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.


Tavayı orta ateş üzerine alın. 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirip ısıtın. Hamurdan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı oynatarak hamurun tabana eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirip soğumaya bırakın.

2

Dolgu ve servis

Elmaları minik küpler şeklinde doğrayın. Şeker ile birlikte bir tencereye alın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, tarçın ve cevizi ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız kreplerin üzerine elmalı karışımdan yayın ve rulo şeklinde sarın. Dilimleyip üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.