Flag

Elmalı Tavukgöğsü Crumble

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
30 dk.
Elmalı kırıntı kek, tavukgöğsü ile birleşti. Ortaya bu eşsiz lezzet çıktı!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Crumble
2,5 - 3 çay bardağıun
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1limon kabuğu rendesi
75 goda sıcaklığında tereyağı
Elmalı karışım
2 adetelma
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
3 yemek kaşığısu
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Crumble hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao, toz şeker, ceviz, limon kabuğu rendesi ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granül haline getirin. Fırın tepsisine serperek yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Elmalı karışımın hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve küçük küpler şeklinde kesin. Elma, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra cevizleri ekleyin ve karıştırın.

4

Tavukgöğsünün hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin.

5

Şekillendirme ve servis

Pişirdiğiniz granüllerin yarısını kalıbın tabanına yayın. Üzerine hafifçe bastırarak biraz yapışmasını sağlayın. Üzerine elmalı karışımı yayın ve kaşık ile hafifçe bastırarak düzeltin. Tavukgöğsünü kaşık ile iyice karıştırıp elmalı karışımın üzerine gezdirerek dökün ve yayın. Kalan granülleri üzerine serpin ve hafifçe üzerine bastırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.