Flag

Elmas Örgülü Paskalya Çöreği

1 adet
Orta
30 dk.
Kremalı tereyağlı paskalya çöreği tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ön mayalama
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
0,5 çay bardağıun
Hamur için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1yumurta
1yumurta sarısı
50 geritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
2,5 - 3 su bardağıun
Üzeri için
1yumurta akı
1 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
1 yemek kaşığıiri kırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön mayalama

Aktif maya ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı unu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Kremayı kısık ocakta ılıtın ve derin bir kaba alın. Üzerine yumurta, yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyin. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine beklettiğiniz maya karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Unu eleyerek ilave edip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur biraz toparlanınca tezgaha alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tekrar kaba alıp üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile 40 cm uzunluğunda rulo haline getirin. 2 adet rulo hamuru tezgahta aralarında 2 cm boşluk bırakarak yan yana koyun. Kalan 2 rulo hamuru tezgahtaki hamurların orta kısmından arasından atlatarak çiftli artı şekli verin. Size bakan yöndeki iki hamurun sağındakini kaldırıp sol yandaki hamurun üzerine alın. Soldaki ilk hamuru karşı yöndeki hamurun üzerine alın. Karşıdaki ilk hamuru hemen yanındaki hamurun üzerine alın. Sağdaki ilk hamuru yanındaki hamurun üzerine alın. Bu şekilde ilk turu tamamlayın. İkinci turda bu sefer sağ tarafa doğru hamurları birleştirin. Size bakan sağ taraftaki hamuru sağdaki hamurun üzerine alın. Yanındaki hamuru sağındaki hamurun üzerine alın, kalan diğer hamuru da yine sağına alıp başlangıç noktasına gelip ikinci turu tamamlayın. Açıkta kalan 8 adet uç hamuru alt üst, sağ ve sol olarak birleştirin. Hamur uçlarını alt taraftan ikisini sol taraftan ikisini üst taraftan ikisini ve sol taraftan ikisini birbirinin üzerine alarak birleştirin ve birleşmiş kısımlarını hamurun altına alın. Fırın tepsisine alıp üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin. Yumurta akını karıştırıp hamurun üzerine sürün. Antep fıstığı ve badem serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.