Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Erikli Tart

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı bademli erikli tart.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Erikli Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
100 g labne peyniri
100 g eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem

Üzeri için:

300 g kırmızı erik
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tarçın

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 1,5 cm kalınlığında dilimleyin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla labne peyniri, tereyağı, tarçın, şekerli vanilin ve öğütülmüş bademleri ilave edip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve düzeltin. Üzerine erikleri sıralayın. Toz şeker ve tarçını karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.