Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Eros Aşk Pastası

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer günü için hazırlayabileceğiniz çikolatalı krokanlı bir pasta tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Eros Aşk Pastası

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,75 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar
Dr. Oetker Çikolata Kalpler
kırılmış Antep fıstığı
ahududu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
recipe.download.for.recipe

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Krokan hazırlamak için toz şekeri çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve cevizleri ilave edin. Karıştırıp pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle iri parçalara kırın.

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Sütün yarısı ile ıslatıp pastacı kremasını yayın. Üzerine hazırladığınız krokan ve çikolata parçalarını serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatıp kalan süt ile ıslatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pastayı pasta kreması ile kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu ince kesip pişirme kağıdından hazırladığınız Eros şeklindeki şablonun üzerine sıkın. Oda sıcaklığında bekletip donunca pişirme kağıdından ayırın ve pastanın üzerine koyun. Çikolata harfler, kalpler, Antep fıstığı ve ahududu ile süslemeyi tamamlayın.

Tarif için gereken şablonu, malzemeler listesinin en altındaki linkte bulabilirsiniz.