Flag

Falafel

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
300 dk.
Orta doğu mutfağının meşhur nohut köftesi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1,5 su bardağınohut
1 adetkuru soğan (orta boy)
2 adettaze soğan
0,5 demetmaydanoz
1 dişsarımsak
1 çay kaşığıkimyon
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
0,5 çay kaşığıtoz kişniş
0,5 çay kaşığıtuz
1 yemek kaşığılimon suyu
1 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Pişirmek için
sıvı yağ

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Nohutları derin bir kaba alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyin ve 10-12 saat bekletin. Beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Üzerine soğuk su ekleyip orta ateşte nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra mutfak robotunda püre haline getirin ve derin bir kaba alın.

2

Karışımın hazırlanışı

Kuru soğan, taze soğan ve maydanozların yaprak kısımlarını mutfak robotunda ayrı ayrı ince şekilde kıyın. Sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Hazırladığınız tüm malzemeleri nohut püresine ilave edin. Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, kişniş, tuz ve limon suyunu da ekleyip kaşık ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edin ve eliniz ile iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.

3

Pişirme ve servis

Buzdolabında beklettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayarak top şekline getirin ve bir tepsiye sıralayın. Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve orta ateşte kızdırın. Hazırladığınız nohutlu toplardan 3-4 adet alıp yağın içine atın. Hafifçe kızarıncaya kadar pişirin ve yağın içinden alın. Tamamını aynı şekilde pişirin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.