Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fincanda Kek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cranberry ve badem eklenerek hazırlanan ve fincanda pişen mayalı kek.

4 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fincanda Kek

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
50 g tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
½ çay bardağı elma suyu

Dolgu:

1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 çay bardağı kırılmış badem
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

4 adet ısıya dayanıklı fincan (300 ml)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, yumurta, tereyağı, ılık süt ve elma suyunu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fincanların içini margarin ile yağlayın. Cranberry'leri bıçak yardımıyla ikiye bölün. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, cranberry, badem kırıkları ve portakal kabuğu rendesini ilave edip hamura karışıncaya kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayıp fincanların içine yerleştirin. Üzerlerini kapatın ve 20-25 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Süre sonunda fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkan keklerin üzerine bekletmeden pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Fincanda Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml