Flag

Fındık Ezmeli Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
3 renkli fındık ezmeli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Islatmak için
1 su bardağısüt
Dolgu ve kaplama
0,5 su bardağıfındık ezmesi
3 - 4 yemek kaşığısüt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
2 yemek kaşığıfındık ezmesi
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Picture - pisirme_kagidi_yukselti_asama.jpg

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Fındık ezmesi ve 3-4 yemek kaşığı sütü bir kaseye alın, kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, soğuk süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sütlü fındık ezmesi yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı krema yayın ve fındık kırığı serpin, ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Süt ile ıslatın, fındık ezmesi ve krema yayıp fındık kırığı serpin. Üçüncü kat pandispanyayı kapatın ve süt ile ıslatın.


Kalan pasta kremasını 3 eşit miktara bölün ve ayrı kaplara alın. Birine fındık ezmesi, diğerine kakao ekleyerek mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sade kalan kremayı pastanın alt kısmından başlayarak 3 cm yüksekliğinde olacak şekilde sürün. Orta kısmını fındık ezmeli krema ile kaplayın. Üst kısmını ise tamamen kakaolu krema ile kaplayın. Pastanın yan kısmından spatula ile elinizi kaldırmadan 1-2 kez geçerek hareli görüntü elde edin. Gümüş inciler ile süsleyip buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.