Flag

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye

10 - 12 adet
Orta
30 dk.
Çikolata ile süslenen tereyağlı fındıklı kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşetDr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıortadan ikiye bölünmüş fındık
Üzeri için
60 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
1

Hamurun hazırlanışı

Un, pudra şekeri, kakao, vanilinli hamur kabartma tozu, tereyağı ve yumurtayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 15 cm uzunluğunda yuvarlayın, streç film ile sarın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak ikiye kesilmiş fındıkları yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlığı ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar çikolataya bulayın ve tel veya pişirme kağıdı üzerinde sıralayın. Çikolatalar donunca servis yapın.