Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fındıklı Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fındıklı ekmek tarifi nasıl yapılır? Denenmiş, özel lezzette, kakule ve tarçınla hazırlanan ekmek.

yaklaşık 15 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Ekmek

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tutam öğütülmüş kakule
1 tutam tarçın
2 yumurta (orta boy)
75 g yumuşak margarin
2 ½ çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
1 ½ çay bardağı fındık (bütün) (bütün)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı iri kırılmış fındık

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Un, maya, toz şeker, tuz, kakule ve tarçını kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta, margarin, süt ve öğütülmüş fındığı ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Bütün fındıkları hamura ilave edip tekrar yoğurun. 30 cm boyutunda uzatarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine fırça ile su sürün. Keskin bir bıçak yardımı ile hamurun üzerine 1 cm derinliğinde kesikler yapın, iri kırılmış fındıkları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 50 dk.

Fırından çıkarıp servis tepsisine alın. 10 dakika sonra üzerini havlu peçete ile kapatıp bu şekilde soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Fındıklı Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml