Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Kestaneli Pasta

Özel hazırlanan ince pasta katmanları, kestaneli kreması ve çikolatalı kaplaması ile büyüleyen bir lezzete ulaşın.

yaklaşık 10 dilim

biraz zaman alır 120 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Kestaneli Pasta

Hamur:

250 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

300 g kestane şekeri
0,5 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
100 g bitter çikolata

Süslemek için:

8 - 10 adet kestane şekeri (bütün)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

24 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın.

Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba dökün, düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 8 - 10 Dakika

Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve tekrar 2-3 yemek kaşığı hamur koyup aynı şekilde pişirin. 8 adet ince kek elde edecek şekilde hamurun tamamını arka arkaya aynı şekilde pişirin.

3

Kestaneli krema

Kestane şekeri ve yarım çay bardağı sütü çırpma kabına alıp önce çatal ile ezin. Daha sonra mikser ile püre haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayırın. Kalan kremaya püre halindeki kestaneleri ve öğütülmüş fındıkları ekleyip 1 dakika çırpın.

Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkartın. Kekleri, aralarına hazırladığınız kestaneli kremayı sürerek servis tabağına üst üste sıralayın. Ayırdığınız pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Çikolatalı kaplama

Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bütün kestane şekerlerini bu karışım ile bulayın, tel ızgara üzerinde donuncaya kadar bekletin. Kalan kremalı çikolata ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 1 saat daha bekletin. Üzerine kestane şekerlerini sıralayıp dilimleyerek servis yapın. Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Krem Şanti ile süsleyebilirsiniz.