Flag

Fındıklı Kestaneli Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Zor
240 dk.
Özel hazırlanan ince pasta katmanları, kestaneli kreması ve çikolatalı kaplaması ile büyüleyen bir lezzete ulaşın.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kekleri pişirirken aynı boyutta ikinci bir kalıp kullanarak 2 keki aynı anda pişirebilirsiniz. Böylece pişirmeyi 4 seferde tamamlayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
250 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
4yumurta
2 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
300 gkestane şekeri
0,5 çay bardağısüt
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıöğütülmüş fındık
Üzeri için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gbitter çikolata
Süslemek için
8 - 10 adetkestane şekeri (bütün)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

24 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın.


Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba dökün, düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve tekrar 2-3 yemek kaşığı hamur koyup aynı şekilde pişirin. 8 adet ince kek elde edecek şekilde hamurun tamamını arka arkaya aynı şekilde pişirin.

3

Kestaneli krema

Kestane şekeri ve yarım çay bardağı sütü çırpma kabına alıp önce çatal ile ezin. Daha sonra mikser ile püre haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayırın. Kalan kremaya püre halindeki kestaneleri ve öğütülmüş fındıkları ekleyip 1 dakika çırpın.


Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkartın. Kekleri, aralarına hazırladığınız kestaneli kremayı sürerek servis tabağına üst üste sıralayın. Ayırdığınız pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Çikolatalı kaplama

Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bütün kestane şekerlerini bu karışım ile bulayın, tel ızgara üzerinde donuncaya kadar bekletin. Kalan kremalı çikolata ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 1 saat daha bekletin. Üzerine kestane şekerlerini sıralayıp dilimleyerek servis yapın. Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Krem Şanti ile süsleyebilirsiniz.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kekleri pişirirken aynı boyutta ikinci bir kalıp kullanarak 2 keki aynı anda pişirebilirsiniz. Böylece pişirmeyi 4 seferde tamamlayabilirsiniz.