Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Mozaik Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ganaj ile servis edilen fındıklı mozaik pasta.

Yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Mozaik Pasta

Mozaik pasta karışımı:

2 paket Dr. Oetker Mozaik Pasta
1 su bardağı süt
100 g tereyağı
1 çay bardağı fındık kırığı

Ganaj:

1 su bardağı krema
150 g kuvertür
0,5 çay bardağı frenk üzümü

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Mozaik pastanın hazırlanışı

Süt ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alın, bekletmeden üzerine kakaolu karışım poşetlerini boşaltın ve 1 dakika karıştırın. Üzerine bisküvi parçaları ve fındıkları ilave edip kaşık ile iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine düzgünce yayın. Üzerini kapatıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.

2

Ganajın hazırlanışı

Kremayı küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte arada karıştırarak bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kuvertürü ilave edin ve kaşık ile tamamen erinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

Mozaik pastayı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ganajı dökün, frenk üzümleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.