Flag

Fındıklı Supangle Mousse

4 adet
Orta
40 dk.
Supangle ve krem şanti ile hazırlanan pratik bir mousse tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre tatlıları tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos ile süsleyebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Supangleli karışım için
1 poşetDr. Oetker Supangle
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıfındık kırığı
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Yaklaşık 8 cm çapındaki 4 adet kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.

2

Supanglenin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 2- 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Krem şantinin hazırlanışı ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız supangleyi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve limon kabuğu rendesini ekleyip yarım dakika daha çırpın. Hazırladığınız kaselere paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Streç film ile kapatıp dondurucuda 1-2 saat bekletin.


Servisten önce tatlıları 15 dakika buzdolabında bekletin. Ters çevirerek servis tabaklarına alın ve streç filmlerini çıkarın. Bekletmeden servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre tatlıları tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos ile süsleyebilirsiniz.