Flag

Fındıklı Supangle Tart

Yaklaşık 4 - 6 kişilik
Orta
80 dk.
Fındıklı tart tabanı üzerine supangle dolgulu bir tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Supangle
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
0,5 su bardağısüt
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
Hamur
3yumurta akı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıöğütülmüş fındık
1,5 çay bardağıun
Üzeri için
1 çay bardağıçekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgunun hazırlanışı

Krema ve sütü bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Soğuyan supangleyi buzdolabında bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde içine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yumurta akı ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Öğütülmüş fındık ve unu ekleyin, spatula yardımı ile alttan üste doğru iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın, kaşık yardımı ile kalıbın tabanına ve kenarlarda 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde yayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından aldığınız tartı 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve servis

Supangleyi soğuyan tart tabanının içine alın ve yayın. Üzerini vişne ve Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.