Flag

Fındıklı Trabzon Kurabiyesi

Yaklaşık 25 - 30 adet
Orta
70 dk.
Mısır unlu, tereyağlı, fındıklı kurabiye. Karadeniz yöresel mutfağına ilişkin nefis, başarılı bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 goda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağıtoz şeker
1yumurta
0,5 su bardağısıvı yağ
0,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
0,5 su bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, mısır unu ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine tereyağı, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayarak 25 cm boyutunda uzatın. Tezgaha 2 yemek kaşığı fındık kırığı serpin ve ruloyu üzerinde 1-2 kez yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.