Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Üzümlü Mayalı Kurabiye

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı kurabiye tarifi, nasıl yapılır? Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

18 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Üzümlü Mayalı Kurabiye

Hamur:

4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
2 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1,5 çay bardağı fındık
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

3 yemek kaşığı süt

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, tereyağı, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edin ve eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Limon kabuğu rendesi, fındık ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru 18 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizde yuvarlayarak tepsiye sıralayın. Üzerlerine süt sürüp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.