Flag

Fındıkpare

Yaklaşık 20 adet
Kolay
60 dk.
Margarin veya tereyağı ile hazırlayabileceğiniz fındıklı bir kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
Üzeri için
fındık (bütün)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin. Şekerli vanilin ekleyip bir kaşık ile iyice karıştırın. Bir karıştırma kabı içerisinde margarini veya tereyağını şekerle iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip çırmaya devam edin. Şekerli vanilinli unu ekleyip yoğurun. Öğütülmüş fındığı da ekleyip yoğurmaya devam edin.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.