Fırıncı Tipi Ramazan Pidesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fırıncı şifası (sosu) ile hazırlanan taş fırında pişmiş lezzete sahip özel bir ramazan pidesi tarifi.

2 adet

pratik 30 dakika

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi ramazan pidesini evde hazırlamak ister misiniz? Bu tarif fırından aldığınız ramazan pidesi lezzetinde. Pide ustalarının kullandığı "fırıncı şifası" olarak da bilinen yöntemle hazırlanan bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Malzemeler

Malzemeler

* Fırıncı Tipi Ramazan Pidesi

Ön mayalama için:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 su bardağı ılık su
0,5 su bardağı un

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Tepsiye serpmek için:

2 - 3 yemek kaşığı kepek

Fırıncı şifası için:

2 yemek kaşığı un
0,5 çay bardağı su
0,5 çay bardağı sıcak su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı susam
1 - 2 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön mayalama

Mayayı bir kaseye alın, üzerine yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı unu ilave edin. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırıp 15-20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, ılık su ve tuzu ilave edin. Kaşık veya spatula ile hamur biraz toparlanıncaya kadar karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, yumuşak ve ele yapışmayan bir hale gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisinin orta kısmına kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini düzgün top şekline getirin ve fırın tepsilerine alın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

2 yemek kaşığı unu derin bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip tekrar 1-2 dakika daha karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.

Süre sonunda hamurların üzerine hazırladığınız unlu karışımdan sürün. Parmaklarınız ile hamura hafifçe bastırarak 25-30 cm çapında açın. Arada hazırladığınız karışımdan sürün ve üzerlerine parmak uçlarınız ile bastırarak baklava veya kare şeklinde desenler oluşturun. Üzerlerine susam ve çörek otu serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika sonra üzerini bir mutfak havlusu ile kapatın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.