Flag

Fırıncı Usulü Ramazan Pidesi

2 adet
Orta
30 dk.
Fırıncı şifası (sosu) ile hazırlanan taş fırında pişmiş lezzete sahip özel bir ramazan pidesi tarifi.
İftar sofralarının asırlardır değişmeyen ve eksilmeyen lezzeti Ramazan Pidesi çıtır çıtır yapısı, susamı, çörek otuyla önemli bir ritüeldir. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Ramazan Pidesi'ni evde hazırlamak ister misiniz? İşte bu tarif tam da fırından aldığınız Ramazan Pidesi lezzetinde! Pid...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ön mayalama için
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 su bardağıılık su
0,5 su bardağıun
Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1,5 su bardağıılık su
1 tatlı kaşığıtuz
Tepsiye serpmek için
2 - 3 yemek kaşığıkepek
Fırıncı şifası için
2 yemek kaşığıun
0,5 çay bardağısu
0,5 çay bardağısıcak su
Üzeri için
1 yemek kaşığısusam
1 - 2 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön mayalama

Mayayı bir kaseye alın, üzerine yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı unu ilave edin. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırıp 15-20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, ılık su ve tuzu ilave edin. Kaşık veya spatula ile hamur biraz toparlanıncaya kadar karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, yumuşak ve ele yapışmayan bir hale gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisinin orta kısmına kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini düzgün top şekline getirin ve fırın tepsilerine alın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

2 yemek kaşığı unu derin bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip tekrar 1-2 dakika daha karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.


Süre sonunda hamurların üzerine hazırladığınız unlu karışımdan sürün. Parmaklarınız ile hamura hafifçe bastırarak 25-30 cm çapında açın. Arada hazırladığınız karışımdan sürün ve üzerlerine parmak uçlarınız ile bastırarak baklava veya kare şeklinde desenler oluşturun. Üzerlerine susam ve çörek otu serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika sonra üzerini bir mutfak havlusu ile kapatın.