Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fırında İrmik Tatlısı

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İrmik tatlısı ve baklavalık yufkalarla hazırlanan şuruplu tatlı.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fırında İrmik Tatlısı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Şurup:

0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yufka:

15 adet baklavalık yufka
50 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Aromayı ekleyin ve iyice karıştırın. Kuru üzümleri ikiye kesin. Cevizler ile birlikte irmik tatlısına ekleyin ve karıştırın.

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

13 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı sürerek kenarları dışarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız dolguyu yayın. Kalan 2 adet yufkayı tereyağı ile yağlayıp tatlının üzerine koyun. Dışta kalan yufkaları içe doğru sararak kenar oluşturun. Üzerine tereyağı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.