Flag

Fıstık Ezmeli Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Fıstık ezmeli çikolata parçalı pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıfıstık ezmesi
Dolgu için
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş su
2 yemek kaşığıfıstık ezmesi
Kaplamak için
3 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
50 goda sıcaklığında tereyağı
100 gun
2 - 2,5 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilini, sıvı yağ, süt ve fıstık ezmesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Süre sonunda keki fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. İki kremayı birleştirip 1 dakika çırpın. Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi sürün. Hazırladığınız kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki koyun. Fıstık ezmesi ve kalan kremayı üzerine yayın. Üçüncü kat keki kapatın. 

4

Kaplama

Toz şekeri çelik bir kaba alın ve karıştırmadan eriyip karamel rengi oluncaya kadar düşük ısıdaki ocakta bekletin. Sütü ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve soğutun. Pasta kremasını bu süt ile 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçalarından üst süsleme için 1 yemek kaşığı ayırıp kalanları pasta kremasına ekleyin. Spatula ile karıştırıp pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Tereyağı, un ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Ayırdığınız 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğutun. Pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.