Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glazürlü Blueberry Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaban mersinli glazür ile süslenen muffinler.

15 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glazürlü Blueberry Muffin

Hamur için:

1 paket Dr. Oetker Blueberry Muffin
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

Glazür:

15 adet yaban mersini (blueberry)
3 yemek kaşığı su
4 - 5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine dizin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltın ve üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Hamuru iki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen fırın ayarında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından alın ve soğumaya bırakın.

3

Glazürün hazırlanışı

Yaban merisinlerini bir kaba alın ve üzerine 3 yemek kaşığı suyu ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Suyundan 3 tatlı kaşığı alıp bir kaseye koyun. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve muffinleri süsleyin.