Flag

Glazürlü Desenli Kurabiye

35 - 40 adet
Orta
30 dk.
İki renkli glazür ile çizgili desenler şeklinde süslenen kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağıun
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Glazür
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
4,5 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Glazür
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, şekerli vanilin ve unu bir kaba alıp yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Fırın tepsisi boyutunda pişirme kağıdı kesin. Hamuru bu pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesin, kenarlarda kalan hamurları çıkarıp yuvarlak hamurları pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Kalan hamurları toparlayıp yeni bir pişirme kağıdı üzerinde açın ve aynı şekilde kesin. Fırın tepsilerini fırına alın ve pişirin.


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlanışı ve süsleme

Çikolatalı glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine 2,5 yemek kaşığı sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Sade glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı sütü ekleyip kaşık ile karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin. Kurabiyeleri çikolatalı glazür ile kaplayın. Üzerlerine birbirine paralel şeritler şeklinde beyaz glazür sıkın ve kürdan ile çizgiler yapın. Glazürler donduktan sonra servis yapın.