Flag

Glazürlü Donut

12 adet
Orta
35 dk.
Renkli glazürler ile süslenen donut tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
1 çay bardağıılık süt
2,5 - 3 su bardağıun
1yumurta
75 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıılık süt
Kızartmak için
1 - 1,5 su bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2,5 yemek kaşığısüt
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2 yemek kaşığısüt
10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine bir çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Yumurta, tereyağı, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırın. Süre sonunda hafif unlanmış tezgaha alın, eliniz ile birkaç kez yoğurun ve tekrar kaba alın. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 1saat bekletin.

3

Şekillendirme

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Yoğurmadan eliniz ile hafif toparlayın. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 8 cm çapında daire şeklinde kalıp ile kesin ve dışta kalan hamurları toparlayın. Dairelerin orta kısımlarını 3 cm çapındaki kalıp ile kesip çıkarın. Kalan hamurları toparlayıp başka bir pişirme kağıdı üzerinde açın ve aynı şekilde kesin. Üzerlerini kapatın ve 10 dakika bekletin. 

4

Donutların pişirilmesi

Sıvı yağı derin bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocak üzerinde ısıtın. Yağ ısınınca ocağı kısın ve beklettiğiniz hamurların her iki tarafını da kızartın. Fazla yağının gitmesi için bir tepsiye havlu kağıt serin ve kızaran donutları üzerine alın. Hamurların hepsini kızardıktan sonra soğumaya bırakın.

5

Glazürün hazırlanışı

1 poşet glazür karışımını bir kaseye alın. 2,5 yemek kaşığı süt ve limon aromasını ekleyin, kaşık ile iyice karıştırın ve donutların üzerlerine yayın.

6

Süsleme ve servis

İkinci glazür karışımını bir kaseye alın. 2 yemek kaşığı sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü 4 ayrı kaseye paylaştırın ve her birini farklı jel renklendirici ile renklendirin. Pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesin ve donutların üzerini süsleyin. Glazürler donunca servis yapın.