Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glazürlü Kurabiye

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nefis çikolata dolgulu kahveli kurabiyeler tarifi, klasik tariflerden çok farklı ve pratiktir.

Yaklaşık 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glazürlü Kurabiye

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı çözünebilir kahve

Dolgu:

80 g bitter çikolata

Süslemek için:

1,5 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyin. 1 tatlı kaşığı sıcak su içinde kahveyi eritip ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyenin üzerine erimiş çikolata sürerek ikili olarak yapıştırın. 1,5 yemek kaşığı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı kahveyi kaseye alıp karıştırın. Üzerine pudra şekerini ekleyip kaşık ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.