Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Ağlayan Pasta

(0)
5 10 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz ürünler kullanarak lezzetli bir Ağlayan Pasta tarifi hazırlayabilirsiniz.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Ağlayan Pasta

Kek:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı sıvı yağ
180 ml su

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarın. Yaklaşık 20 dakika sonra ılık hale gelen kekin üzerini çöp şiş yardımı ile birçok yerinden delin. Kekin her tarafı ıslanacak şekilde sütü dökün.

3

Sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine sos poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerine çikolatalı sosu döküp dilimleyerek servis yapın.