Flag

Glutensiz Baklava

Yaklaşık 15 dilim
Zor
150 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan cevizli baklava tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Hamur
7 yemek kaşığısüt
50 gyoğurt
5 yemek kaşığısıvı yağ
1yumurta
0,5 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Açmak için
1 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
Arası ve üzeri için
75 geritilmiş tereyağı
İç malzeme
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sirkeyi derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine glutensiz sade unu ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Elinizde yuvarlayıp tezgaha sıralayın ve üzerlerini kapatın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 12 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 6 adedini aralara nişasta serperek üst üste koyun. Daha sonra bu 6 adet hamuru hep birlikte açarak kalıbın boyutuna getirin. Kalıba alın ve üzerine tereyağı sürün. İkinci 6 adet hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve kalıba alın. Üzerine tereyağı sürün ve cevizi serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve aralara tereyağı sürerek kalıba yerleştirin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kalıptaki baklavayı bıçak ile kare dilimlere kesin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine sürün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 2-3 saat bekletip servis yapın.