Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Dondurma

(6)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker glutensiz ürünler ile hazırlayabileceğiniz pratik bir dondurma tarifi.

yaklaşık 7 - 8 porsiyon

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Dondurma

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1 çay bardağı toz şeker
2 ½ su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez) (gluten içermez)
1 paket Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Sos için:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2 ½ su bardağı süt

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Karışımın hazırlanışı

Nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine süt ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

1,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Soğuyan muhallebiyi mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıba döküp yayın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile top şeklinde çıkarın ve servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sos dökerek bekletmeden servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Dondurma

Porsiyon / Servis 100 g / ml