Flag

Glutensiz Elmalı Çikolatalı Soslu Kurabiye

Yaklaşık 20 adet
Orta
80 dk.
Elmalı tarçınlı glutensiz kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 adetelma
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1,5 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
50 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
0,5 çay bardağıtoz şeker
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
1

Elmaların hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edin. Orta ateşte suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, tarçını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


1,5 su bardağı glutensiz sade un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine tereyağı, yumurta, şekerli vanilin, toz şeker ve soğuyan elmalı karışımı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımdan tatlı kaşığı ile alarak ikinci bir kaşık yardımı ile fırın tepsisine sıyırın. Hamurun tamamını bu şekilde alarak aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

4

Servis

Soğuyan pufların yarılarını hazırladığınız çikolatalı sosa bulayın ve servis tabağına sıralayın. Arzuya göre üzerlerine öğütülmüş ceviz serperek servis yapın.