Flag

Glutensiz Erikli Tart

Yaklaşık 12 dilim
Orta
80 dk.
Pratik bir glutensiz erikli tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
3yumurta
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
Üzeri için
4 - 5 adetkırmızı erik
1 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını bir çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Tartı fırından alıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.