Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Ispanaklı Börek

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı ile hazırlanan ıspanaklı peynirli börek.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Ispanaklı Börek

Dolgu:

300 g ıspanak
½ çay kaşığı tuz
1 demet ince doğranmış maydanoz
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz

Sürmek için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu serpin ve karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımından yufkaları açmak için yarım çay bardağı kadarını ayırın. Kalan un karışımını derin bir kaba alın. Yoğurt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Süt ve sıvı yağı bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.

Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımından döküp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Hamuru bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Ispanaklı Börek

Porsiyon / Servis 100 g / ml