Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Kakaolu Çilekli Pasta

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan çilekli pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kakaolu Çilekli Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta (orta boy)
180 ml su
0,5 su bardağı sıvı yağ

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 - 15 adet küp şeklinde doğranmış çilek

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına alın ve üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Hazırladığınız krem şantinin 1/3'ünü kekin üzerine yayın. Küp şeklinde doğranmış çileklerin de 1/3'ünü üzerine sıralayın ve ikinci kat keki üzerine alın. Islatıp aynı şekilde hazırlayın ve üçüncü keki koyun. Islatıp kalan krem şanti ve çilekler ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.