Flag

Glutensiz Kakaolu Çilekli Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
250 dk.
Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan çilekli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Kakaolu Kek Karışımı
3yumurta
180 mlsu
0,5 su bardağısıvı yağ
Dolgu
1 paketDr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
10 - 15 adetküp şeklinde doğranmış çilek
Islatmak için
1 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına alın ve üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Hazırladığınız krem şantinin 1/3'ünü kekin üzerine yayın. Küp şeklinde doğranmış çileklerin de 1/3'ünü üzerine sıralayın ve ikinci kat keki üzerine alın. Islatıp aynı şekilde hazırlayın ve üçüncü keki koyun. Islatıp kalan krem şanti ve çilekler ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.